جراحی زیبایی چشم ، یکی از مشکلات درمانی می باشد که اخیرا شهروندان کشورهای همسایه برای معالجه آن به ایران سفر می کنند.
۵ عامل موثر بر گودی زیر چشم/ گودی زیر چشم چیست؟آیا قابل جراحی می باشد؟
گودی زیر چشم عارضه ای است که در سنین مختلف مشاهده می شود، و می تواند عارضه ای موروثی یا بر اثر لاغری و یا کمبود ویتامین های لازم چون آهن و یا استفاده زیاد از ابزارهایی چون گوشی های همراه و یا کامپیوتر باشد.
علاوه بر این گودی زیر چشم می تواند بر اثر کاهش رطوبت بدن و خشکی مزاج باشدعمده ترین عوامل موثر بر گودی زیر چشم عبارتند از :
۱-افزایش غلظت خون که سبب ایجاد حلقه های تاریکی دور چشم می شود. ۲- کم کاری تیروئید یا گواتر ۳- اختلالات خواب، افسردگی و اضطراب ۴- سوداوی شدن بدن ۵-افزایش سن و تاثیرات وراثت .
داشتن برنامه منظم برای خواب و استراحت، نوشیدن آب کافی جهت حفظ رطوبت بدن، رژیم غذایی سرشار از فیبر و سبزیجات، دوری از مصرف سیگار و سایر دخانیات، مواد غذایی که دارای میزان فراوانی ویتامین k می باشند، زیرا این ویتامین برای رفع تیرگی های دور چشم بسیار مناسب می باشد، استفاده از ماسک سیب زمینی و خیار،خیار خاصیت خنک کنندگی بالایی دارد
و همچنین رطوبت مورد نیاز زیر چشم را تامین می کند، سیب زمینی نیز تاثیرات مثبت زیادی برای رفع حلقه های سیاهی دور چشم دارد، اجتناب از مصرف مواد غذایی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس. روغن بادام نیز به عنوان نرم کننده و همچنین رفع تیرگی دور چشم گزینه بسیار مناسبی می باشد.
چای کیسه ای و کمپرس یخ نیز از روش های قدیمی و رایج در درمان خانگی این عارضه می باشد. اما در صورتی که گودی زیر چشم به هیچکدام از درمان های خانگی پاسخ ندهد، می توان از روش های جراحی زیبایی که برای رفع این مشکل مناسب هستند، استفاده کرد.
تزریق ژلها و چربی ها از جمله روش های بسیار کارآمد جهت از بین بردن حلقه های سیاهی دور چشم می باشد. ژل های با استفاده از ابزاری بنام میکروکانولا به زیر چشم ترزیق می شود. این وسیله خطر تزریق ژل به درون رگ های زیر چشم را بسیار کاهش می دهد. اما روشی که بسیار رایج تر از ژل ها می باشد، تزریق چربی است. این چربی از بدن خود فرد گرفته شده، و پس از خالص سازی توسط میکروکانولا به زیر چشم تزریق می شود.
این تزریق علاوه بر درمان گودی زیر چشم برای رفع چین و چروک اطراف چشم و جوانسازی پوست دور چشم استفاده می شود. زمان انجام این جراحی نیم ساعت الی دوساعت بوده، و از طریق بیحسی موضعی انجام می شود. دفعات تزریق می تواند یکبار و یا دو الی سه بار باشد.